rychlý kontakt: +420 548 217 047 | infogeomat.eu

Postřehy z 11. mezinárodní konference o geosyntetikách v Soulu

Jednou za čtyři roky pořádá International Geosynthetic Society (IGS) celosvětovou konferenci o geosyntetikách. Letos se konala v termínu 16. – 20.9.2018 v jihokorejském Soulu v impozantním prostředí světového obchodního centra (COEX).

Příležitost získat nejnovější poznatky z oboru geosyntetik jsme si pochopitelně nemohli nechat ujít. Bohužel, nebylo v našich silách absolvovat všechny přednášky a referáty, které by nás zajímaly, protože konference běžela v šesti souběžných sekcích věnovaných Zlepšování podloží, Vyztužování násypů, Izolacím skládek, Protierozní ochraně pobřeží a řek, Navrhování a výstavbě opěrných zdí a zejména Výzkumu nových vlastností geosyntetik.

Světové obchodní centrum COEX

Světové obchodní centrum COEX

Největším lákadlem konference byly pochopitelně Keynote lectures, přednášené předními světovými odborníky v oboru. První z těchto klíčových přednášek je vždy na celosvětové konferenci věnována zakladateli oboru geosyntetik, panu Prof. Giroudovi, a letos měla tu čest ji přednést Prof. Nathalie Touze-Foltz (Irstea HBAN research Unit, Francie).

Mezi dalšími přednášejícími Keynote lectures nechyběli Prof. Eun Chul Shin (Incheon National University, Korea), odborník na geosyntetické izolace R. Kerry Rowe (GeoEngineering Centre at Queen ’s - RMC , Department of Civil Engineering, Queen’s University, Kanada), Prof. Martin Ziegler (RWTH Aachen University, Německo), Prof. Jiro Kuwano (Saitama University, Japonsko), Prof. Jorge G. Zornberg (The University of Texas at Austin, USA) a Prof. Neil Dixon (School of Architecture, Building and Civil Engineering, Loughborough University, Velká Británie).

Kromě nabitého konferenčního programu zbylo trochu času i na prohlídku Soulu. Toto město s 10 miliony obyvatel je neuvěřitelně čistou, pulzující metropolí uprostřed zeleně s nespočetnými příležitostmi pro každého.

Seoul

Seoul

Seoul

A o tom, že máme jako Česká republika své fanoušky i v Soulu svědčí to, že na jedné z nejrušnějších nočních ulic můžete zajít na poctivé české pivo.

Seoul

Potřebujete poradit?

  • Zpracujeme koncepční řešení a studie
  • Provádíme statické a stabilitní výpočty
  • Dodáme projektovou dokumentaci ve všech stupních
  • Provádíme dozory na stavbách s geosyntetiky

Nebojte se zeptat

Zdarma

+420 548 218 901
technikageomat.eu

Konzultace v terénu

Nebojíme se vyjet do terénu a řešit problém na místě.

Chci poptat konzultaci